TENIR L'OPORTUNITAT DE SER JO L'ÚNIC EN DECIDIR COM I QUAN VULL FINALITZAR

LA MEVA VIDA, SI AQUESTA NO TÉ LA QUALITAT QUE DESITJO.

Actualitat

 • COMUNICAT DE DMD-CAT

  L' Associació DMD-CAT està oberta en el seu horari habitual. Seguint les recomenacions de les administracions públiques us recordem: que es té que demanar cita prèvia per telèfon (934123203/629021343) per tal de concertar una visita, i que és obligatori l'us de mascareta per accedir a l'entitat.    

  02-06-2020

 • Com tractar la mort a l’aula després de la pandèmia

  Al mes de juliol participarem en la 55a Escola d'Estiu de Rosa Sensat: "Educar en temps de Revolta", amb la formació: Com tractar la mort a l’aula després de la pandèmia. La formació la faran: Cristina Vallès Orianne, Isabel Alonso Dávila, Nani Hidalgo Villaroya i Àngels Miret. Del 06 al 10 de juliol de 15.30h a 18.30h. Ja podeu fer les inscripcions al següent link.

  02-06-2020

 • L'EXPOSICIÓ "LA MORT, DIGNA I IL•LUSTRADA" EN FORMAT VIRTUAL

  Durant aquests temps de confinament i de restriccions a la mobilitat s'han hagut de suspendre els moviments de l'exposició "La mort, digna i il·lustrada". És per això que hem preparat una versió virtual de l'exposició, que podeu veure clicant aquest enllaç.

  06-05-2020

 • D.V.A., RESIDÈNCIES I MORT DIGNA EN TEMPS DE COVID19

  Durant aquests dies, hem sentit parlar molt de morts a les residències per a la gent gran. A DMD continuem lluitant perquè les morts siguin dignes, també en les estranyes i terribles circumstàncies que ens estan colpejant com a societat. I volem comunicar que tenir el DVA fet és una garantia també en aquestes circumstàncies. Us volem posar dos exemples, un de Lleida i un altre de Barcelona: Lleida: una dona de 94 anys va morir de Covid-19. El seu fill està molt agraït a DMD perquè feia un any, a petició de la seva mare, l’havíem ajudat a redactar i inscriure al Registre el Document de Voluntats Anticipades. De la residència, a l’aparèixer símptomes (dècimes de febre i malestar) la varen traslladar a l'hospital (cosa que no hagués calgut si la residència hagués disposat de personal especialitzat però no era el cas). A l’hospital, el seu fill, representant designat per la seua mare en el DVA, va parlar amb el metge i li va explicar que la seua mare no volia que l’entubessin, ni cap tractament fútil: fou respectada escrupolosament la seva voluntat i no va entrar a l'UCI.  El fill estava meravellat que el metge estès al cas de la seua petició, gràcies a que el DVA estava registrat i, per tant, apareixia a la història clínica. La seva mare va estar dos dies sedada i va traspassar sense patir en absolut. Barcelona: una dona de 90 anys, que vivia a una residència, va presentar símptomes de Covid19. Es va plantejar la possibilitat de trasllat a l’hospital. Com que la dona es va poder expressar, va demanar no ser-hi traslladada. Era una persona que havia reflexionat prèviament, ja que tenia fet el seu DVA feia anys. En ell manifestava el seu desig que no li allarguessin la vida artificialment. Es va respectar la seva voluntat de no ser traslladada i va morir a la residència tranquil·la i ben cuidada. Així ens ho ha explicat la seva cunyada.    

  05-05-2020

 • PROPOSTA DE SESSIÓ DE FORMACIÓ PER A LES PERSONES ENCARREGADES DELS CASALS D'ESTIU 2020

  No sabem encara quan, ni com, es podran fer les colònies i casals d’estiu però el que sí sabem és que els nens, nenes i els monitors i monitores, vindran d'una situació excepcional, en el que el més important ha sigut la pandèmia, el confinament i en molts casos la pèrdua de persones estimades. Si voleu continuar llegint en aquest link.

  04-05-2020

 • Fragments dels comunicats de diverses Institucions referents al final de vida de les persones durant l’actual pandèmia provocada pel COVID19

  Com ja hem fet palès als dos comunicats que DMD-Cat ha fet públics durant l’etapa de confinament i que estan publicats a aquesta mateixa pàgina web, l’actual crisi sanitària també està posant en risc drets ja aconseguits per tal de poder morir dignament. Pel vostre coneixement, ens fem ressò en aquesta ocasió el que han fet públic respecte a aquest tema per diferents institucions. Fragments dels comunicats de diverses Institucions referents al final de vida de les persones durant l’actual pandèmia provocada pel COVID19.

  23-04-2020

 • ABRIL PER LA MORT DIGNA AL CENTRE CÍVIC VIL•LA FLORIDA

  Malgrat el tancament dels centres culturals no cal ajornar les nostres activitats. Al CC Vil·la Florida havia d’estar l’exposició La Mort, Digna i Il·lustrada durant el mes d’abril. Paral·lelament es feia un cicle de curts, Contrapicat,  sobre el dret a decidir com volem que sigui la nostra mort. Doncs bé, l’exposició està penjada al web del centre cívic. I s’han anat penjat els curts, Alumbramiento, La dama y la muerte, ¿Qué os parece si me pongo el pijama? Tots els materials amb presentacions i invitació al debat en les xarxes socials es poden onsultar en aquest link

  22-04-2020

 • SEGON COMUNICAT DE DMD-Cat: COVID-19 i Dret a Morir Dignament 3/4/2020

  Estem seguint amb molta atenció la informació que, durant aquests dies de crisi sanitària, s’està fent pública sobre el COVID19, la malaltia que provoca, els ingressos hospitalaris, la situació a les residències, la sobrecàrrega de treball pel personal sanitari, la pressió assistencial sobre les UCIs, la mortalitat, etc. Agraïm als i les periodistes la feina que estan fent per mantenir informada a la població. Si voleu continuar llegint en aquest link  

  05-04-2020

 • COMUNICAT DE DMD-Cat: Covid-19 i Dret a Morir Dignament

  Degut al moment extraordinari que ens posa a prova com a societat, volem manifestar-nos com Associació sobre el Dret a Morir Dignament a Catalunya. Volem agrair i donar suport a les treballadores i els treballadors dels serveis essencials per ajudar-nos a superar aquesta crisi sanitària de dimensions desconegudes. Volem agrair molt especialment a tot el personal sanitari els esforços extraordinaris per mantenir el nivell més alt de qualitat, en l’atenció a les persones afectades... per continuar llegint el comunicat en el següent link  

  24-03-2020

 • El club de la saviesa

  Programa de televisió sobre l'eutanàsia, participen Carmen Barahona, Joan Alquezar i Isabel Alonso de DMD-Cat. Lloc: Canal Terrassa - Ràdio Municipal de Terrassa - Cinema de Catalunya. Plaça de la Farinera 5, Terrassa. Dia 19 de març de 16,15 a 18,15h. Si voleu asistir de públic podeu escriure a aquest mail      

  10-03-2020

 • Club de lectura: les escritores i la mort

  Club de lectura conduït per Isabel Alonso, Joana Ràfols i Nani Hidalgo de DMD-Cat. Es comentarà el llibre "Res no s'oposa a la nit" de Delphine de Vigan. Lloc : Llibreria Pròleg, carrer Sant Pere més Alt, 46, Barcelona. Dia 18 de març a les 19 h. Entrada lliure

  10-03-2020

 • Com tractar el tema de la mort amb els infants a partir de recursos literaris

  Conferencia - col·loqui a càrrec de Cristina Vallés de DMD-Cat. Lloc: llbreria 22, al carrer de les Hortes 22, Girona. Dia 9 de març a les 19 h. Entrada lliure.

  09-03-2020

 • Morir dignament. Legislació actual i perspectives

  Conferencia - col·loqui a càrrec d'Isabel Alonso, presidenta de DMD-Cat. Lloc: Plataforma cultural Dones, AAVV Sant Ramon. C/ Tort 17, Cerdanyola del Vallés. Dia 6 de març a les 18 h. Entrada lliure.

  06-03-2020

 • Reflexions al voltant de la mort digna a partir de curts de ficció i testimonis

  Projecció de curtmetratges de ficció i intervenció de testimonis. A càrrec de Nani Hidalgo de DMD-CAT. Lloc : Casal Gent Gran, carretera de Terrassa, 35, Matadepera. Dia 5 de març a les 18,30. Entrada lliure.

  05-03-2020

 • Eutanasia una ley inaplazable. Alzheimer y demencias, una realidad insoslayable

  El dijous, 20 de febrer a les 17.00h, vàrem realitzar l'acte "Eutanasia una ley inaplazable. Alzheimer y demencias, una realidad insoslayable", al Congrés dels Diputats de Madrid. Us deixem el video de l'acte en aquest link. També podeu veure el manifest i el dossiers de premsa en aquests links. Manifest -Dossier de Premsa 1- Dossier de Premsa 2.

  03-03-2020

 • Art vegetal i mort digna

  Exposició de Daniel Teyssié. Organitzat per DMD- Cat. Lloc: atelier de la Blanca Nicolàs, Passeig Vilanova, 43, Sitges, a les 19 h. Entrada lliure.

  28-02-2020