TENIR L'OPORTUNITAT DE SER JO L'ÚNIC EN DECIDIR COM I QUAN VULL FINALITZAR

LA MEVA VIDA, SI AQUESTA NO TÉ LA QUALITAT QUE DESITJO.

Actualitat

 • REUNIÓ DMD AMB MINISTRA DE SANITAT

  Dimarts, 8 d’octubre, va tenir lloc una reunió de DMD-Catalunya amb la Ministra de Salut, María Luisa Carcedo. Van assistir també, entre d’altres, Carmen Andrés i Lídia Guinart, candidates Congreso pel PSC; Assumpta Escarp i Eva Granados, diputades pel PSC al Parlament, i Marga Marí-Klose, regidora de l'Ajuntament de BCN. Per part de DMD hi van participar Isabel Alonso, Glòria Cantarell, Teresa Muñoz i Xavier Gol. Si voleu llegir mes cliqueu l’enllaç

  10-10-2019

 • CINEFÒRUM "SEMPRE ALICE"

  El proper dia 23 d'octubre, a les 19,00 h, es projectarà el film "Siempre Alice" al Centre Cívic Torre de la Sagrera, carrer Berenguer de Palou, 64. Us esperem.  

  10-10-2019

 • "Els avenços tecnològics han de servir per allargar vides dignes, no agonies"

  Isabel Alonso: "Els avenços tecnològics han de servir per allargar vides dignes, no agonies" Per a Isabel Alonso, presidenta de l’associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD Catalunya), parlar de la mort sempre ha estat un tabú que, com a entitat, es planteja trencar. No en va, la tasca de DMD Catalunya es remunta a fa més de 30 anys, el 1984, quan es va fundar amb el propòsit clar de la legalització de l’eutanàsia, o mort assistida. L’entitat visita poblacions d’arreu de Catalunya per difondre el Document de Voluntats Anticipades (DVA). En parlem d'aquest tema per a Xarxanet, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Palafolls.

  03-10-2019

 • Document de Voluntats Anticipades (DVA)

  El Centre de Formació d'Adults l'Olivera de Sant Quirze del Vallés acollirà la xerrada "El document de voluntats anticipades, un regal per tothom" el proper dia 10 d'Octubre a les 19h.

  26-09-2019

 • Reflexions al voltant de la mort digna

  Xerrada a càrrec de la Sra Nani Hidalgo, vicepresidenta de l'Associació DMD Catalunya, al Centre Cívic Can Castelló de Barcelona el proper 14 d'Octubre a les 18.30h.

  26-09-2019

 • Conferència a l'Hospitalet

  Dimecres 9 d'octubre, a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet, tindrà lloc la Conferència "Un final digne per a una vida digna" on es tractarà d'aportar informació sobre els drets del pacient, el document de voluntats anticipades i aclarir conceptes sobre el final de la vida. Podeu assistir en horari de matí a les 11.30h o de tarda a les 19h Us esperem!

  26-09-2019

 • Xerrada informativa

  Dimarts 26 de Setembre a les 18h a l'Hotel d'Entitats de Girona tindrà lloc la xerrada "El Document de Voluntats Anticipades: la teva veu, la teva decisió" a càrrec de Cristina Vallès.

  12-09-2019

 • Cinefòrum a Mataró

  El dia 26 de Setembre a les 19h tindrà lloc la projecció i cinefòrum de la pel.lícula "Tour de Force" (2014) a Les Esmandies Casal de Barri de Mataró i a càrrec de l'associació Dret a Morir Dignament.

  12-09-2019

 • Xerrada - Taller DVA a Mataró

  El proper dia 19 de Setembre del 2019 a les 19h tindrà lloc la Xerrada-Taller "Document de Voluntats Anticipades (DVA) - Testament Vital" al Casal de Barri Les Esmandies de Mataró. La presentació será realitzada per la Sra. Isabel Alonso, presidenta de DMD Catalunya.

  12-09-2019

 • CONFERÈNCIA: L'ART I LA MORT

  El pròxim dia 17 de setembre, a les 19,00 h en el Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona, se celebrarà una conferència sobre l'art i la mort, a càrrec de l'artista pintor Antonio Hervás Amezcua. Així mateix, es realitzarà la presentació de l'Associació del Dret a Morir Dignament (DMD-*CAT), a càrrec de la seva Presidenta, Isabel Alonso.Entrada lliure.

  05-09-2019

 • LA MORT: UNA QÜESTIÓ DE VIDA

  El pròxim dia 14 de setembre, a les 20,00 h, al saló social de La Barretina, a Malgrat de Mar, es representarà l'obra "La mort: una qüestió de vida". A continuació es celebrarà una xerrada-col·loqui a càrrec d'Isabel Alonso, Presidenta de l'Associació DMD Cat.

  05-09-2019

 • Curs de formació: Fem pedagogia de la mort

  Ja us podeu inscriure al segon curs "Fem pedagogía de la mort" organitzat pel Departament d'Educació, els Serveis Territorials de Girona i l'Associació DMD que és farà al CRP del Gironès (C/. Sol, 15, Girona). El curs tindrà tres sessions de 17.30h a 20.10h els dijous: 24/10, 07/11 i 14/11. En aquest curs impartit per la  Cristina Vallès, mestra jubilada i coordinadora de DMD-GI, podrem reflexionar sobre el concepte de la mort i com treballar-lo des de l'escola, buscar estratègies i recursos per treballar el tema amb l'alumnat, aprofitant els recursos de la literatura infantil i l'art, a partir de les propostes i unitats didàctiques de les maletes pedagògiques, reflexionar sobre la mort com a part de la vida, utilitzant una metodologia activa i variada, conversar sobre què en sap l'alumnat, de la mort, quin contacte hi té, analitzar la banalització de la mort al món audiovisual i de consum adreçat a infància i adolescencia, treballar el com introduir la reflexió sobre la mort a l'aula, diferenciant la pedagogia del dol, de la pedagogia de la mort i reflexionarem sobre la mort com a part de la vida i sobre qüestions com: què entenem per mort digna i el Dret a Morir Dignament?, quina situació legal hi ha al nostre país i en els països on l'eutanàsia està legalitzada?... Les inscripcions es poden fer del 12/09 al 27/09 al següent link: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/  

  04-09-2019

 • "La mort digna i il·lustrada" a la sala d'exposicions de l'Ateneu de Celrà

  La sala d'exposicions de l'Ateneu de Celrà acollirà la reproducció de l'exposició "La mort, digna i il·lustrada" del 19 de setembre al 6 d'octubre. La inauguració será el dia 19 a les 19.00h, on podreu assistir a la xerrada "Celrà aposta per la mort digna", a càrrec de la Cristina Vallés, coordinadora de DMD-Girona.

  03-09-2019