Tenir l'oportunitat de ser jo l'únic en decidir com i quan vull finalitzar la meva vida, si aquesta no té la qualitat que jo desitjo.

Actualitat

 • Consell de Salut del districte de Les Corts

  La nostra presidenta, Isabel Alonso Dávila, va informar sobre el document de voluntats anticipades al Consell de Salut de Les Corts, presidit per la Laura Cañadas Pla (Consellera portaveu del grup municipal BComú-E). És el tercer Consell de Salut al que participem, després del de Nou Barris i Sant Andreu. Els nostres agraïments a l'Ajuntament de Barcelona.

  14-02-2018

 • Presentació del monogràfic "Perspectiva Escolar"

  Us convidem a l'acte de presentació del monogràfic de Perspectiva Escolar, el dia 15 de febrer de 2018, a les 17.30h, al Centre de Recursos Pedagògics, que porta per títol "La mort, l'últim tabú a l'ensenyament", a càrrec de la Nani Hidalgo, vicepresidenta de DMDCAT.

  13-02-2018

 • DMD-CAT i l'unitat d'ELA de l'Hospital de Bellvitge

  El passat 26 de gener de 2018 varem celebrar una sessió a l’Unitat d’ELA de l’Hospital de Bellvitge amb la participació de tot l’equip mèdic de la unitat encapçalat per la Dra. Mònica Povedano i amb l’assistència de la Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Cristina Santón, l’investigador Dr. Isidre Ferré, la directora de Planificació de Bellvitge, Encarna Grifell i la directora de la Fundació Miquel Valls, Esther Sellés acompanyada de diversos membres de la Fundació. La Presidenta de DMD-CAT, Isabel Alonso Dávila, va explicar quins son els drets al final de la vida i les lleis actuals a Catalunya i l’Estat Espanyol que els emparen, fent especial esment al Document de Voluntats Anticipades i a la obligació legal a respectar-lo. També va exposar la posició militant de DMD a favor de la legalització de l’Eutanàsia remarcant que és el principal dret que encara ens falta. Al final de l’acte es va fer un col·loqui entre tots els participants que va ser molt productiu i enriquidor i que va obrir la porta a futures col·laboracions.

  02-02-2018

 • Col·laborem amb el curt "La Dignitat"

  Aquest matí hem signat un conveni de col·laboració amb la productora Cornelius Films i el guionista i director David González per a la realització del curt "La Dignitat", que compta amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat. David González diu: "La idea original que m’empeny a desenvolupar el projecte sorgeix arran de la notícia sobre la mort de José Antonio Arrabal , un home d’Alcobendas que es va suïcidar el passat 2 d’ abril de 2017, i que en els instants previs va gravar un vídeo en el que reivindica el dret a la mort digna i clama contra la legislació que impedeix que pugui rebre assistència mèdica en el procés. La serenitat i dignitat en el discurs abans de treure’s la vida, van provocar en mi administració immediata cap a la seva figura i per extensió cap a tota la gent que s’enfronta cada dia a situacions similars. Persones que pateixen malalties degeneratives o malalties cròniques que comporten molt dolor ( físic o psicològic) i que no poden decidir lliurement quan volen acabar amb la seva vida"  

  01-02-2018

 • Presentació de la Revista RTS, número 210

  El dijous, 25 de gener es va presentar la revista RTS, número 201, a la LLibreria Alibri, de Barcelona. Amb la intervenció de Marc Antoni Broggi, Anna Novellas, Josep Ramón Ubieto i Isabel Alonso. Amb una gran èxit de públic assistent. En aquest enllaç podeu veure el video de la presentación.  

  29-01-2018

 • Trencar el tabú de la mort a l'ensenyament

  El 23 de gener, a les 18.00h, al Centre Cívic Sagrada Familia es va realitzar l'acte "Trencar el tabú de la mort a l'ensenyament". Presentació del monogràfic de la revista "Perspectiva Escolar" "La mort, l'últim tabú a l'ensenyament" i de l'exposició "La mort, digna i il·lustrada". Van participar Xavier Besalú, Nani Hidalgo, Cristina Vallés i Ramon Camats. En aquest link podeu veure el video de l'acte.

  23-01-2018

 • Inauguració de "La mort, digna i il·lustrada"

  La dissenyadora Wawa i la Cristina Vallés, coordinadora de DMD-CAT Girona a la inauguració de l'exposició "La mort, digna i il.lustrada", aquest divendres.Felicitats a les dues dones que han aconseguit un èxit total amb aquesta exposició. Video de la inauguració. Us recordem que durant aquest mes podeu veure les 30 il.lustracions a la Casa dels Escorxadors de Figueres. Veure més en l'apartat la mort digna il·lustrada.

  12-01-2018

 • Blog: Rellegint Salvador Pàniker. Sobre l'eutànasia i la mort

  El passat 22 de juny, a les 7 de la tarda, a la Casa Elizalde de Barcelona, vam realitzar un acte on es va rememorar la figura del Salvador Pàniker, president de la nostra associació entre els anys 1986 i 2008. Arrel aquest acte hem creat el blog "Releyendo a Salvador Pániker. Sobre la eutanasia y la muerte" on anirem penjant alguns dels seus escrits sobre aquests temes, en castellà que era la seva llengua d'escriptura.   També us deixem aquest link; blog Espai de LLibertat, on podreu trobar una entrevista que li van fer a l'any 2002.       

  23-07-2017

Grup d'incidència política

Grups DMD-CAT

DMD als mitjans