TENIR L'OPORTUNITAT DE SER JO L'ÚNIC EN DECIDIR COM I QUAN VULL FINALITZAR LA MEVA VIDA, SI AQUESTA NO TÉ LA QUALITAT QUE JO DESITJO.


ACTUALITAT DMD-CAT   
 
 

  
En record del sacerdot franciscà LLuis Vila 
El passat dimarts 10 de gener va morir un dels nostres socis més estimats, LLuis Vila i Vilanova, que sempre va col·laborar generosament quan li vam demanar que participés en conferències o atenent personalment a altres socis. Les seves paraules i pensaments han estat per a tots nosaltres una font de reflexió i una lliço d'humanitat. 
 
Defensar el dret a una mort digna i sense sofriments és una lluita que aplega tota mena d'ideologies i creeences. Quan LLuis Vila explicava que no hi havia contradicció entre la fe cristiana i l'eutanàisa- entesa com un acte de compassió envers al malalt terminal-, transmetia un compromís moral profund amb l'ésser humà, més enllà del seu compromís religiós. Per això el recordarem sempre, no només com un sacerdot de mentalitat oberta que va fer moltes aportacions a la nostra causa, sinó sobre tot com un home bo i valent que tenia una gran qualitat humana.
 
Gràcies, LLuís! Descansa en pau.  

 Grup d'incidència política
13/02.- Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT, i Xavier Gol, Coordinador del Grup d'Incidència Política, han tingut una reunió a la nostra seu amb la Diputada del PSC per Barcelona al Congrés dels Diputats, Lidia Guinart Moreno. Li donem les gràcies per la seva visita. 
 
 
27/01.- En l'apartat d' incidència política podeu accedir al link del Canal del Parlament per visionar la votació de la moció a la interpel·lació al Govern sobre el dret a morir dignament. També podeu consultar el text (encara pendent de correcció i revisió) de dita votació. 
 
20/01.- En l'apartat d'incidència política podeu consultar els documents de Proposta de LLei de reforma de Llei Orgànica, de 23 de novembre, del Codi Penal, de la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi. 

Grup d'Educació
El Grup d'Educació de DMD-CAT ha elaborat materials per treballar a l'aula. Els podeu consultar a l'apartat grups de treball.  
 DMD als mitjans
 
24/02.-TV3. Isabel Alonso, Presidenta de DMD-CAT; Marcos Hourmann, primer condemnat a Espanya per eutanàsia; Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica i Núria Vera, familiar de persona afectada, parlaran de la despenalització de l'eutanàsia al programa ELS MATINS DE TV3. 
 
17/02.- El Punt Avui. A les 10.30h podreu veure a la Isabel Alonso, Presidenta de DMD-CAT, al programa BEN TROBATS.   

Xerrades i conferències  
 
24/02.- Taula Rodona Partits Polítics: La despenalització de l'eutanàsia al Congrés.  
 
16/03.- Participació de DMD-CAT a les Càpsules d'Educació Social al Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya amb una xerrada sobre el Document de Voluntats Anticipades (DVA).
  
Ja teniu disponible el calendari de xerrades i conferències del mes de febrer. 
 Grups DMD-CAT  
DMD-GRUP GIRONA 
 DMD-GRUP LLEIDA 
La intervenció de la nostra Coordinadora del Grup de LLeida DMD-CAT, Concepció Canut, al programa Igual que jo.