TENIR L'OPORTUNITAT DE SER JO L'ÚNIC EN DECIDIR COM I QUAN VULL FINALITZAR LA MEVA VIDA, SI AQUESTA NO TÉ LA QUALITAT QUE JO DESITJO.


ACTUALITAT DMD-CAT   
  
   03/04.- En record de Salvador Pàniker 
 
 
 
 L'Associació Dret a Morir Dignament (DMD) vol expressar el dol per la insubstituïble pèrdua de Salvador Pàniker. 
Ha estat un referent fonamental per a la nostra associació. Ell va ser, des del moment de la fundació l'any 1984, l'ànima del grup creat a Barcelona i durant molts anys president de DMD.
La seva aportació ha estat imprescindible des del punt de vista teòric, assentant les bases filòsifiques de la nostra associació: el dret a la disponibilitat de la pròpia vida; el dret a decidir sobre la gestió del nostre procés de mort; i la defensa d'una concepció humanista de la medicina basada en l'autonomia de la persona malalta.
No podem sinó manifestar el nostre profund agraïment per la defensa que sempre va fer d'aquest dret humà: el dret a morir dignament. Al mateix temps, volem comunicar el condol més afectuós a la seva familia i la serena satisfacció de saber que ha tingut la bona mort per la qual va lluitar tota la seva vida.  
 
Avui, 03 d'abril de 2017, a les 20.00h, en el Monestir de Pedralbes, tindrà lloc una ceremonia en el seu record.  
  
 

   28/04.- El nostre soci i col·laborador el Doctor Marcos Ariel Hourmann ens presenta el seu llibre "Morir Viviendo"
 
 
 

    Grup d'incidència política
 
28/04.- Es signa la Declaració Institucional al Plenari de l'Ajuntament de Barcelona, que dona resposta a les propostes presentades per DMD-CAT. Es pot consultar el document a l'apartat d'incidència política. 
 
 
24/02.- Ja podeu veure les fotos i el video de la Taula Rodona de partits polítics: La despenalització de l'eutanàsia, que va tenir lloc a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. 
27/01.- En l'apartat d' incidència política podeu accedir al link del Canal del Parlament per visionar la votació de la moció a la interpel·lació al Govern sobre el dret a morir dignament. També podeu consultar el text (encara pendent de correcció i revisió) de dita votació.  
20/01.- En l'apartat d'incidència política podeu consultar els documents de Proposta de LLei de reforma de Llei Orgànica, de 23 de novembre, del Codi Penal, de la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi. 

Grup d'Educació 
 
17/05.- La Gloria Cantarell (voluntària de DMD-CAT) i la Isabel Alonso (Presidenta de DMD-CAT) han col·laborat amb l'alumnat de segon de Ciència de la Comunicació de la UAB en un debat sobre l'eutanàsia per les seves pràctiques a la ràdio.
 
Per segon any consecutiu, juntament amb la Universitat de Lleida, convoquem el Premi Salvador Pàniker. Ja teniu disponibles les bases de la convocatòria.
El Grup d'Educació de DMD-CAT ha elaborat materials per treballar a l'aula. Els podeu consultar a l'apartat grups de treball.   
 
23/05.- Ja podeu visionar la presentació del monogràfic "La mort, l'últim tabú a l'ensenyament" que es va realitzar en l'espai Rosa Sensat.
 
 DMD als mitjans  
03/05. Betevé. Ja podeu visionar el programa "Deuwatts" dedicat a la mort digna, on DMD-CAT ha col·laborat. 

 Xerrades i conferències    
 

 Grups DMD-CAT  
DMD-GRUP GIRONA 
 DMD-GRUP LLEIDA 
El crític de cinema Marcel·li Borrell dirigirà unes sessions que pretenen reflexionar sobre el tabú de la mort "Corazón Silencioso", "La última voluntad" i "Truman", seran les pel·licules escollides. Organitzat per la Delegació a Lleida de l'Associació Dret a Morir Dignament i la Federació d'Entitats per la Salut de Lleida (FeSalut). Amb la col·laboració de Diputació de Lleida, PlusFresc i Screenbox Funatic.